Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Jók a magyar kajszi piaci lehetőségei

2011. július 25.

Az idén várhatóan a tavalyinál 30 százalékkal több, 50 ezer tonna körül lehet a kajszibaracktermés Magyarországon, míg Európában 18-20 százalékkal csökken, így jó exportpiaca van a magyar terméknek – nyilatkozta a Napi Gazdaság hétfői számában Szabó József.

A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács csonthéjas bizottságának elnöke a lapnak elmondta, hogy évek óta 4.700-5.300 hektár között van a kajszi termőterülete és az ültetvények technológiai színvonala jelentősen javult.

A magyar termés 70 százalékát az ipar használja fel, 30 százalékát értékesítik a friss piacon. A hagyományos magyar fajtákat elsősorban élelmiszeripari felhasználásra keresik külföldön, és kilójáért 1-3 eurót is megadnak a korábbi egy euró alatti árral szemben.

Magyarországon a konzervipari és légyártási célú kereslet a kajszibarack iránt drasztikusan csökkent az utóbbi időben. Az elmúlt években a gyümölcsléfogyasztás 30-40 százalékkal csökkent, és a termékdíj bevezetése további csökkenést okoz. Ezt ellensúlyozza a pálinkagyártók kereslete az étkezési minőségű gyümölcs iránt.

Forrás: Napi Gazdaság

Same, Lamborghini, Jürlimann, Deutz-Fahr alkatrészek gyári forrásból, rövid határidővel, kedvező áron.