Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Kedvezőbb feltételű bankgarancia- és hitelprogramok

2012. szeptember 17.

Kedvezőbb feltételekkel igényelhető mostantól kölcsön az Új Magyarország TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram, valamint a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Élelmiszeripari Bankgarancia Program, és a közeljövőben az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram keretösszegéből – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A TÉSZ Hitelprogramban a maximális türelmi idő 2 évről 4 évre, a futamidő 5 évről 7 évre emelkedett. Legkésőbb 2013. december 31-ig lehet hitelszerződést kötni. A módosítással változik az ügyleti kamat mértéke is, továbbá a vállalkozásnak egyszeri kezességvállalási díjat is kell fizetnie az államnak, ennek mértéke a hitel tőkeösszegének 80 százalékára számított 2 százalék.

Újból elérhető az MFB Élelmiszeripari Bankgarancia Program, amely úgy módosul, hogy a biztosítható hitelösszeg alsó határa 200 millió forintról 50 millió forintra csökken, így a kisebb vállalkozások is igénybe vehetik, és ezzel jelentősen bővül a potenciális kedvezményezettek köre. Ennek a programnak a célja, hogy a pénzügyi és gazdasági válság hatásának mérséklése, az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások működőképességének javítása, versenyképességük növelése érdekében bankgarancia vállalással megkönnyítse az egyébként életképes vállalkozások számára a hitelhez jutás lehetőségét.

A VM közleménye szerint az MFB agrár forgóeszköz-hitel programjában a termelők által felvehető hitel összege 1-50 millió forint között lehet, míg a termeltetők – az integrátorok – által felvehető kölcsön összegét 250 millió forintról 500 millió forintra emelte a kormány. A termeltetők köre is bővül a baromfi- és sertéságazaton kívül a nyúl- és szarvasmarha-ágazat is bekerül ebbe a körbe. A hitel futamideje háromról hat évre nő, a türelmi idő pedig egy év helyett három év lesz.

Újdonság még, hogy a hitel a jövőben felhasználható lesz meglévő hitel kiváltására is. Jelentős segítséget jelenthet az igénylőknek, hogy a 2012. november 1-jétől hatályos hitelszerződéssel rendelkező vállalkozások a november 1-jét követően esedékes kamatfizetéshez 50 százalékos, maximum évi 4 százalékpontnyi kamattámogatást kapnak. A hitel az MFB közlemény megjelenésétől lesz elérhető a módosított feltételekkel a hitelintézeteknél.

Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram keretösszege 15 milliárd forint, ebből az állattartók rendelkezésére 10 milliárd, míg a növénytermelők számára 5 milliárd forint áll – olvasható a minisztérium közleményében.

Forrás: MTI

Ha javíttatna vagy alkatrészt keres Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt géphez, akkor a Lucrus Hungária KFt-nél állunk rendelkezésére. Akár egy napos határidővel.