Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Jól teleltek az őszi vetésű növények

2014. február 20.

Jól teleltek az őszi vetésű gabonák – mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke szerdán az MTI-nek. Ezek elvetésében számos Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gép vett részt.

Az időben elvetett őszi gabonák már bokrosodnak, míg a későn vetettek fejlődése némileg késésben van. Hozzátette: a téli fagyok gyakorlatilag nem tettek kárt a vetésekben, viszont a mostani csapadék jót tett a növények fejlődésének. Ahol a talajviszonyok megengedik, a gazdálkodók már megkezdték a fejtrágyázást.

Vancsura József felhívta a figyelmet, hogy az enyhe téli időjárás miatt a kártevők ellen várhatóan a szokásosnál intenzívebb védekezésre lesz szükség. A gazdálkodóknak számolniuk kell többek között a vetésfehérítő bogár, valamint több gombabetegség – például a lisztharmat – megjelenésével is. Ezért a védekezésre való felkészülés az idén nagyon fontos lesz – mondta a GOSZ elnöke.

A védekezés során sok gazda használja majd traktorait, közöttük Lamborghini, Same, Deutz és Fendt gépekeit is.

A gabona azoknak a perjeféléknek az összefoglaló elnevezése, amelyeket táplálkozás céljára felhasználható magjaik miatt termesztenek. Ősidők óta az emberiség fő táplálkozási elemei közé tartoznak. A gabonafélék lisztjéből sült, erjesztett tészta a kenyér, az emberiség számára kezdettől fogva alapvető néptáplálék volt. Ezért a gabonaféléket bármely más haszonnövénynél nagyobb mennyiségben termesztik világszerte.

A szénhidrátban gazdag gabonafélék alapélelmiszernek számítanak; egyes fejlődő országokban a rizs, a búza vagy a kukorica adja szinte a teljes étrendet. A fejlett országokban fogyasztásuk mérsékeltebb és változatosabb, de itt is alapvető.

Traktoralkatrészek raktárról. Same, Lamborghini, Hürlimann, Deutz-Fahr és Fendt gépekhez. Alkatrészek a legkisebbtől a legnagyobbik. A Lucrus Hungária Kft. vállalja traktorok javítását országosan.