Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Nőtt az állati termékek kibocsátása 2012-ben

2013. november 21.

2012-ben az élő állatok és állati termékek kibocsátása 762 milliárd forintot ért el, 8 százalékkal többet az előző évinél, ezzel 2012-ben a teljes mezőgazdaság részesedése a bruttó termelésből 35,1 százalékot tett ki – közölte Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkárnak a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács csütörtöki közgyűlésén.

Vágóállattal számos Deutz-Fahr, Lamborghini, Same, Hürlimann traktort használó gazda dolgozik.

Az államtitkár beszédében kiemelte: annak ellenére, hogy az időjárás szélsőséges volt az utóbbi néhány évben, a mezőgazdaság jobban teljesített, 2012-ben az agrárexport árbevétele meghaladta a 8 milliárd eurót.

Az állattenyésztésen belül a szarvasmarha- és a juhágazat lendületes növekedésnek indult a 2012-ben meghirdetett és továbbra is folytatni kívánt kérődző szerkezetátalakítási programnak köszönhetően. Ugyanakkor a sertés- és a baromfiágazat esetében – az Európai Unió támogatáspolitikája miatt – nem nyílik lehetőség kiemelt támogatási programok elindítására – jelezte a minisztérium.

Czerván György hangsúlyozta: a kormány kiemelt célként kezeli az állattenyésztési ágazat fellendítését, ehhez több oldalról is támogatást biztosít. Fontos a nemzeti hatáskörben adott támogatások megtartása, megújítása, valamint a közvetlen kifizetések szintjének megőrzése a következő költségvetési időszakban.

A tárca a csapadékhiányos időjárás okozta károk enyhítésére megemelte 2013-ban az állatjóléti támogatások keretösszegét, a sertéságazatban 7,2 milliárd forint, a baromfiágazatban 4,8 milliárd forint keretösszeg állt rendelkezésre. A VM még ebben az évben kifizeti mindkét ágazat 2013. évi támogatásainak I-III. negyedéves összegeit.

A közgyűlésen Czerván György megerősítette, 2014. január 1-jétől az élő és félsertés áfakulcsa 27 százalékról 5 százalékra csökken, az intézkedéstől az ágazat fehéredését, munkahelyek megőrzését és a versenyképesség javulását várják. Reméljük minél több Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann traktort használó gazda lehetősége javulnak ezáltal.

Állattenyésztés

A különféle állatfajokat az ember évezredek óta saját hasznára nevelte. Ezeket a háziasított állatokat többféleképpen tudta hasznosítani. Századunkban az állatállomány száma nagymértékben növekedett. A Föld egyes területein gyorsan bekövetkezett életszínvonal-emelkedés egyre jobban befolyásolta az állattenyésztést is. Egyre jobban elterjedtek az iparszerű állattenyésztő telepek. Az állattenyésztés legfontosabb célja a hús-, tej-, és tojástermelés, valamint a textil- és bőripar számára fontos nyersanyag biztosítása.

Hosszú évszázadokon keresztül az állattenyésztés a növénytermesztés egyik kisegítő ágazata volt, a munkákat állati erővel végezték. Napjainkban is elválaszthatatlan e két tevékenység, a növénytermesztést segíti az állattenyésztés, például trágyázás, és fordítva például takarmánynövény-termesztés. Mára a mezőgazdaság legdinamikusabban fejlődő ágazatává vált. Az állattenyésztés legfontosabb célja az állati termék előállítás . A haszonállatokat anyagi nyereség reményében tenyésztik.

A hatékony állattenyésztése ma már szint elképzelhetetlen gép segítség nélkül, Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann márkáknak is van megfelelő traktora.

Háziállatok: A háziállatokat két csoportra oszthatjuk: az egyik részük haszonállat, ezek megélhetést biztosítanak, védelmünkről gondoskodnak, segítségünkre vannak, vagy a pénzkeresést szolgálják. A háziállatok másik részét kedvtelésből tartjuk. Haszonállatok például: szarvasmarha, juh, sertés, ló, tyúk, lúd stb.

Ha alkatrészt keres Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann traktorhoz akkor a Lucrus Hungária Kft-nél megtalálja. Cégünk emellett országosan végzi Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann gépek javítását karbantartását.

Forrás: MTI, Wikipedia,www.traktor-alkatresz.hu