Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Megkezdődött a tavalyi kárenyhítések kifizetése

2013. március 18.

Összesen 7,4 milliárd forint, 2012-re vonatkozó kárenyhítési juttatás kifizetését kezdte meg 4400 kérelmező részére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) – közölte az MVH az MTI-vel.

A közleményben kiemelik, hogy a rendelkezésre álló keret nagysága az idén lehetővé tette, hogy a jogos igényeket az MVH visszaosztás nélkül teljesíteni tudja.

A kárenyhítő juttatásra vonatkozó jogosultság, továbbá a kárenyhítő juttatás összegének megállapítása során a hivatal a mezőgazdasági termelő által tett nyilatkozatok, a kárenyhítési hozzájárulás teljesítése, az agrárkár-megállapító szerv által kiállított hatósági bizonyítvány és a biztosító által adott nyilatkozatok figyelembevételével hozta meg döntését.

Az MVH által előkészített kifizetési terv jóváhagyását követően a Vidékfejlesztési Minisztérium soron kívül intézkedett a szükséges forrás rendelkezésre bocsátásáról, ezáltal a kárenyhítő juttatások kifizetése a vonatkozó jogszabályokban megállapított határidő előtt két héttel, március 13-án megkezdődött.

Forrás: MTI

Közeledik a tavasz, ideje munkába állítani a gépeket Ha Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt traktorja van, akkor a Lucrus Hungária Kft-nél teljeskörű alkatrészellátást biztosítunk.