Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Megkezdődtek a fagykár-enyhítési kifizetések

2011. szeptember 28.

Az ültetvényekben az idén májusban bekövetkezett fagykárok enyhítését szolgáló egyszeri  támogatásra összesen 5.345 termelő nyújtott be kérelmet a szakigazgatási szervként eljáró megyei kormányhivatalok közreműködésével a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), a támogatások kifizetése megkezdődött – közölte az MVH kedden az MTI-vel.

Az MVH-nál az elmúlt hét második felében lezárult a kérelmek elbírálása, illetve a rendelkezésre álló támogatási keret felosztása a jogosult kérelmezők között.

A kormányhivatalok által végzett ellenőrzés, és az MVH részére szeptember 5-én átadott kérelmek feldolgozása rövid idő alatt – három héten belül – megtörtént. Így már szeptember 23-án megszületett a támogatási határozatok egy jelentős része, és megkezdődhetett a támogatások kiutalása.

A támogatás “de minimis” jellegére való tekintettel a szaktárca idevonatkozó rendelete a támogatásra biztosított pénzügyi keret kettős visszaosztását írta elő. Ennek eredménye alapján a hároméves időszakra vetítve 7.500 euró összegű mezőgazdasági “de minimis” keretüket teljes mértékben kihasználó termelők – károsodott hektáronként – 48.996 forintos támogatásban, míg az e keretet részlegesen kihasználó termelők hektáronként 55.828 forint támogatásban részesülnek.

Az MVH összesen 5.151 igénylő kérelmére hozott teljes egészében vagy részben jóváhagyó határozatot. Így az 1,27 milliárd forintos támogatási keret kifizetése még a rendeletben előírt határidő előtt megtörténik – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Teljeskörű javítás és alkatrészellátás Same és Hürlimann típusú és más nyugati márkájú traktorokhoz az ország egész területén.