Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Nő a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásra kiírt összeg

2014. január 9.

Több mint egymilliárd forintra növeli a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás zavartalanságának biztosítása érdekében meghirdetett pályázat keretösszegét.

A VM szerdai közleménye szerint a megjelent pályázati felhívás alapján a pályázat forrására – a “Hulladéklerakási járulékból finanszírozott feladatok” előirányzatból – korábban 428 millió 592 ezer forintot különített el.

Reméljük számos olyan pályázó lesz, akik gépparkjában szerepel Deutz, Same, Hürlimann, vagy Lamborghini gép.

A keretösszeget most 657 millió 56 ezer forinttal egészítette ki a szaktárca, így összesen 1 milliárd 85 millió 648 ezer forint támogatásra lehet pályázni.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás zavartalanságának biztosítása érdekében meghirdetett pályázati támogatásra január 20-ig lehet jelentkezni. A pályázatot önkormányzatok és hulladékgazdálkodási önkormányzati társulások számára írták ki.

Állami szervek és privát cégek is előszeretettel alkalmaznak Lamborghini, Same, Deutz és Hürlimann gépket.

A hulladék keletkezése emberi tevékenység eredménye, és mint ilyen a keletkező probléma megoldása vagy legalábbis kezelése szintén csak emberi tevékenység lévén valósítható meg. A hulladékkal összefüggő tevékenységek rendszerét, beleértve a hulladék keletkezésének megelőzését, mennyiségének és veszélyességének csökkentését, kezelését, ezek tervezését és ellenőrzését, a kezelő berendezések és létesítmények üzemeltetését, bezárását utógondozását, a működés felhagyását követő vizsgálatokat, valamint az ezekhez kapcsolódó szaktanácsadást és oktatást együttesen hulladékgazdálkodásnak nevezzük.

A hulladékgazdálkodás során egy általános hierarchiát érdemes követni, mely első körben a hulladék megelőzésére összpontosít, amit az újrahasználat, az újrahasznosítás, a hasznosítás végül pedig az ártalmatlanítás követ. Fontos kérdésnek számít az is, hogy a hulladék elégetése és az ezzel nyert energia a hulladék hasznosításának számít-e? E kérdés azért fontos, mert így sok esetben olyan anyagok is égetés áldozatává válhatnak, melyek egyébként még nyersanyagként hasznosíthatóak lennének.

Hulladékgazdálkodóknak is teljeskörű alkatrészellátás Same, Lamborghini, Hürlimann és Deutz gépekhez. A traktorok javítását országosan végzi a a Lucrus Hungária Kft.

Forrás: MTI, Wikipédia, www.traktor-alkatresz.hu