Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Ötmilliárd forintra pályázhatnak az élelmiszeripari vállalkozások

2012. május 23.

Ötmilliárd forint keretösszeggel megjelent a mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztésére kiírt pályázat – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI-vel.

A mezőgazdasági termelők összesen 3, a nem mezőgazdasági termelők 2 milliárd forintra pályázhatnak. A kérelmeket június 22. és július 23. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

A támogatást a versenyképesség javítására, a termékszerkezet átalakítására, az élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi feltételek javítására, az energiafelhasználás ésszerűsítésére, az üzemirányítás korszerűsítésére, illetve vágópontok kialakítására lehet kérni.

A pályázati feltételek javítása érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium átdolgozta a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez adható támogatásokról szóló rendeletet. Így az alacsonyabb támogatási plafonnak köszönhetően több pályázó kaphat forrást az idén. A pályázaton minimum 2,5, de maximum 100 millió forint támogatás igényelhető. Vágópont létesítésére maximum 30 millió forintot, termelésirányítási szoftverekre és hardverekre 10 millió forintot lehet kérni.

További módosítás, hogy ezentúl nem támogatható a borászat és a pálinkakészítés, mert azokra egyéb forrásokból – az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, Új Széchenyi Terv, a LEADER Program pénzeiből – is lehet pályázni. Így több pénz jut más ágazatoknak.

A támogatás hozzájárul a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások versenyképességének megerősítéséhez, az élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi feltételek javításához, valamint a foglalkoztatás növeléséhez – áll a közleményben.

Forrás: MTI

A Lucrus Hungária KFT. Lambroghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt traktorokhoz kínál gyári alkatrészeket. Munkatársaink a traktorok karbantartását és javítását is végzik országosan.