Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Állami támogatás a kiemelt lovas rendezvényeknek

2014. március 5.

A kormány 325 millió forinttal támogatja a Kincsem – Nemzeti Lovas Programhoz kapcsolódó kiemelt lovas rendezvényeket 2014-ben – olvasható a kormányzati hírportálon.

A kormany.hu információja szerint a kormány múlt heti ülésén döntött arról, hogy az idén több mint 300 millió forinttal támogatja a nagysikerű kiemelt lovas rendezvényeket, valamint azok előkészítését.

A Lucrus Hungária Kft Lovakkal foglalkozó vállalkozásoknak is kínál Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt alkatrészeket.

A kormány döntéses értelmében ez év első felében összesen 170 millió forint összegű forrás kerül átcsoportosításra a vidékfejlesztési tárcához. Ebből az összegből CSIO***-W Világkupa 30 millió forintos, a fábiánsebestyéni Kinizsi Park felújítása pedig 140 millió forintos hozzájárulást kap.

További célkitűzés, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2014 második felében elkészítse azt a koncepciót, amely összesen 155 millió forintos támogatást biztosít három kiemelt lovas rendezvényre. A tervek szerint ezek közül a Nemzeti Vágta megszervezését 60 millió forinttal, az Izsáki Egyes-fogathajtó Világbajnokság lebonyolítását 40 millió forinttal, a Lovas Világkupát pedig 55 millió forinttal segíti a kormány.

A Nemzeti Lovas Program 2012. március 12-én lépett hatályba. Ehhez kapcsolódóan a kormány már tavaly nagymértékben támogatta a lovas rendezvényeket – emlékeztetet a tájékoztatás.

Mindemellett döntött a fábiánsebestyéni Kinizsi Park korszerűsítéséről is annak érdekében, hogy a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) döntése alapján hazánk adhasson otthont a 2015 augusztusában megrendezendő 15. Kettesfogathajtó Világbajnokságnak.

A ló (Equus caballus) az emlősök (Mammalia) osztályának a páratlanujjú patások (Perissodactyla) rendjéhez, ezen belül a lófélék (Equidae) családjához tartozó faj. Ma már csak háziasított vagy háziasítottból visszavadult formáiban ismert. Legközelebbi rokona a vadló (Equus ferus). Egyes nézetek szerint a ló és a vadló egyazon faj, az Equus ferus eltérő alfajai. Ebben az esetben a ló fogalmát tágabban használhatjuk, amelybe beleértjük a vadlovat is, amelytől a háziasított alfajt a házi ló névvel különböztethetjük meg (Equus ferus caballus).

Lamborghini alkatrészt, Same alkatrész, Hürliman alkatrészt, Deutz alkatrészt, Fendt alkatrészt keres? A Lucrus Hungária kft gyári elemekkel segíti az ilyen gépek üzemeltetését. Cégünk emellett végzi Lamborghini, Deutz, Same traktorok javítását.

Forrás: MTI, traktor-alkatresz.hu