Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Same alkatrész Kisebb területen termesztenek repcét

2013. május 3.

Elhúzódott a repce vetése tavalyi aszályos időjárás miatt, ezért a vetésterület mintegy 23 százalékkal kisebb az előző évitől, az idén 197 ezer hektár lett – tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a 2011-2012-es évhez képest idén a repceállomány állapota kedvező, ugyanakkor a növények alacsony termete, illetve a kevés számú oldalhajtás kedvezőtlenül befolyásolhatja a termésmennyiséget.

A repce esetében az első növényvédelmi beavatkozás a tavasszal megjelenő kártevők elleni védekezés. Ennek optimális ideje március közepe lett volna, azonban az elhúzódó tél és a sok csapadék mintegy 3 héttel késleltette a kezelést. Ahol az időjárási feltételek megengedték, időben megtörtént az első és második fejtrágyázás is, néhol Same traktor alkalmazásával.

Ha a következő időszakban kellő mennyiségű csapadék hullik, a repce oldalhajtásai megerősödhetnek, így a termésmennyiség is kedvezően alakulhat – olvasható a közleményben.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a múlt évben az előző évinél 24 százalékkal kevesebb, 401 ezer tonna repce termett.

Forrás: MTI

Same alkatrész nemcsak repce termesztőknek, de mindenki másnak is. A Lucrus Hungária Kft. a Same márka mellett, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr traktorokhoz is kínál alkatrészeket.