Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Sérelmezi az Aldi és a CBA üzletpolitikáját a dinnyeszövetség

2011. július 25.

A Magyar Dinnyeszövetség sérelmezi az Aldi és a CBA üzletláncok által követett üzletpolitikát, amely nyomán Simonka György, a dinnyeszövetség elnöke szerint jelentős kár éri a magyar termelőket.

A dinnyeszövetség elnöke az MTI-nek elmondta: a két áruházlánc nagyon alacsony – 35 forintos kilónkénti – fogyasztói áron árulja a görögdinnyét, amely véleménye szerint annyira alacsony, hogy az akár kimerítheti a beszerzési ár alatti értékesítést is.

A szakember szerint ugyanis 45 forintos kilogrammonkénti fogyasztói ár alatt gyakorlatilag nem lehet értékesíteni a kiskereskedelemben a magyar dinnyét, mivel a felvásárlási ár nettó értékben számolva 25 forint körül mozog, és erre kilogrammonként még mintegy 7-8 forint szállítási költséget is rá kell számolni.

Ezért Simonka György jelezte, hogy a Magyar Dinnyeszövetség, valamint a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) képviselői közösen bejelentést tesz a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnál, továbbá a fogyasztóvédelmi hatóságnál annak érdekében, hogy vizsgálják ki az ügyet. Emellett kérik a kormányt, hogy állítson fel az eset kivizsgálására egy vizsgálóbizottságot és az Országgyűlés szakbizottságait is ugyanerre kérik.

Simonka György ugyanakkor jelezte azt is, hogy voltak olyan áruházláncok, mint például a Tesco, az Auchan, vagy a Metro, amely a múlt héten – annak ellenére, hogy igen nagy volt a kínálat dinnyéből – nem vitték a kilónkénti árat 50 forint alá, 59-69 forintért adták kilogrammonként a dinnyét.

A Magyar Dinnyeszövetség elnöke úgy véli, hogy a magyar dinnyetermelők csak akkor maradhatnak talpon, ha tisztességes árat kapnak megtermelt árujukért. Simonka György jelezte, hogy tudomása szerint más országban nem lehet, vagy nem szokás visszaélni a termelők esetlegesen kiszolgáltatott helyzetével.

Forrás: MTI

Same traktorokhoz alkatrészt és javítást is teljeskörűen  kínál a Lucrus Bt., de ugyanígy elérhetőek nálunk a Lamborghini, Hürlimann és Deutz-Fahr modellekhez szükséges elemek.