Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Szakmai programok és versengő erőgépek hétvégéje Hajdúböszörményben

2011. augusztus 10.

Tizedik alkalommal rendezik meg a hazai amatőr traktor- és teherautó-bajnokságot Hajdúböszörményben; a csütörtökön induló seregszemlét szakmai konferencia, az erőgépek felvonulása és számos program kíséri vasárnap estig.

Az első alkalommal Bábolnán, utána azonban minden évben Hajdúböszörményben megrendezett esemény szinte fesztivállá nőtte ki magát. Évente ezreket vonz a több száz traktor, teherautó, arató- és cséplőgép, versenykamion és motor felvonulása a város főterén – hangoztatta Kiss Attila polgármester a bajnokság keddi beharangozó sajtótájékoztatóján Hajdúböszörményben.

Elmondta: csütörtökön konferenciával indul a programsorozat, de a pénteki felvonulás és a hétvégi traktoros gyorsulási versenyek ígérkeznek a leglátványosabbnak.

Ficsór László jegyző a csütörtöki konferenciára kitérve ismertette: a főleg mezőgazdaságból élő vidék gazdái, termelői, feldolgozói vehetnek részt partnerségi találkozón. Itt bemutatkoznak a mezőgazdasági gépek gyártói és forgalmazói is, akik szponzorként mintegy ötmillió forinttal támogatták a bajnokságot. A találkozón pályázati lehetőségekről, ágazati aktualitásokról is szó lesz. Az önkormányzat részéről az esemény legfőbb célja a foglalkoztatottság növelésének ösztönzése – emelte ki a jegyző.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a péntek esti felvonuláson mintegy 300-400 jármű – közte motor, quad, gyorsasági traktor és külföldi erőgép – vonul fel, míg a traktoros gyorsulási versenyen 30-40 versenyzőre számítanak. A négy nap alatt filmvetítések, modellrepülő-bemutató és a mezőgazdasági eszközök kiállítása is várja a családokat.

Forrás: MTI

A Lucrus Bt-től beszerezheti az összes szükséges alkatrészt Same, Lamborghinri, Hürlimann és Deutz-Fahr típusú traktorokhoz. A gyári elemek értékesítése mellett a gépek teljeskörű javítását is vállaljuk.