Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Támogatás a szőlőültetvények szerkezetátalakításához

2015. március 30.

A szőlőültetvények szerkezetátalakítására újra igényelhető támogatás április 1. és július 15. között – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) pénteken. A plusz források elérhetők a Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr tulajdonosoknak is.

Támogatást a 2013/2014, valamint a 2014/2015 borpiaci évre jóváhagyott és már megvalósított tevékenység alapján lehet igényelni. A támogatási kérelmet – az egyéni tervnek helyt adó határozat mellékletében szereplő – területazonosítónként külön-külön kell benyújtani az MVH-nál. Így egy kérelmező – legyen az Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann, Same vagy Fendt tulajdonos – , több támogatási kérelmet is beadhat.

Az MVH felhívja a figyelmet, hogy a kérelemhez csatolni kell az ültetvény támrendszeréről készített vázrajzot, az ültetvényleltárt, a felhasznált szaporítóanyagra vonatkozó származási igazolás másolatát. Amennyiben az egyéni tervhez mellékelt – a tevékenység végrehajtására vonatkozó – engedély módosult, úgy annak a másolatát is csatolni kell a kérelemhez.

A fenti feltételek egyaránt vonatkoznak mindenkire, így a Same tulajdonosokra is, illetve a Lamborghini, Fendt, Deutz-Fahr, Hürlimann géppel dolgozókra is.