Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Támogatás kérhető állatjelölésre

2011. augusztus 12.

Megjelent az a minisztériumi rendelet, amely a juh és kecskeállomány elektronikus jelölése kapcsán több százmillió forintos támogatásra ad lehetőséget – közölte a Magyar Agrárkamara (MA) az MTI-vel.

A rendelet alapján normatív támogatást vehetnek igénybe öt éven keresztül a juh- és kecsketartók, melyre összesen 800 millió forint fordítható. Egy gazdálkodó legfeljebb 10.000 eurót – azaz mintegy 2,8 millió forintot – vehet igénybe évente. Az erre vonatkozó kérelmet ez év szeptember 15-től november 30-ig lehet benyújtani.

Az EK tanácsi rendelet előírása szerint 2009. december 31-től a juh- és kecskefajok egyedeit megfelelő egyedi azonosítóval kell ellátni. Miután a magyarországi állomány nagysága meghaladja a rendeletben előírt állománynagyságot, az új elektronikus egyedi jelölés kötelező.

A rendelet alapján támogatás vehető igénybe a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) által engedélyezett elektronikus egyedi jelölést biztosító eszközök beszerzéséhez, illetve a beszerzés költségeinek részbeni, utólagos megtérítéséhez.

Támogatást az az állattartó veheti igénybe, aki juh- vagy kecsketenyészet tartója, szerepel a Tenyészet Információs Rendszerben, és eleget tesz a juh- és kecskefélék egyedeinek Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszeréről szóló rendelet előírásainak, valamint rendelkezik legalább 10 darab állattal.

A támogatási kérelmet az idén szeptember 15. és november 30. között, majd ezt követően évente február 1. és február 28., valamint augusztus 1. és augusztus 31. közötti időszakban lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által rendszeresített és a honlapján közzétett formanyomtatványon – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Teljeskörű javítás és alkatrészellátás Lamborghini, Hürlimann, Same és Deutz-Fahr traktorokhoz.