Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Több támogatás kifizetését is megkezdte az MVH

2014. december 10.

Több támogatás kifizetését is megkezdte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH); így elindultak a területalapú ültetvénytelepítéshez nyújtandó támogatások kifizetései, továbbá elkezdődött a Natura 2000 erdő kompenzációs támogatás kifizetése is – közölte az MVH hétfőn az MTI-vel. Számos gazdának jut majd a támogatásból, közöttük olyanok is lehetnek, akik Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr géppel dolgoznak.

A területalapú ültetvénytelepítéshez nyújtandó támogatásokra december elejétől mintegy 400 millió forint kifizetése kezdődik meg. A kifizetést az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) finanszírozott, kertészeti ültetvények korszerűsítéséhez, a korszerű ültetvények létesítéséhez valamint a gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítéséhez, létesítéséhez nyújtandó támogatások keretében adják.

December második hetében kapják kézhez az érintett gazdák ( vélhetően nem kizáró ok, ha Deutz-Fahr, Lamborghini, Hürlimann vagy Same gépe van) a támogatásról szóló határozatukat, és az utalások is azon a héten kezdődnek meg. Fennálló köztartozás esetén az MVH a támogatásokat a lejárt köztartozás összegével csökkentve fizeti ki.

A támogatások a meglévő ültetvények fejlesztésére, korszerű, víztakarékos öntözőrendszerrel ellátott ültetvények telepítésére, valamint a fajtaszerkezet javítására használható fel, hogy megteremtse a piaci igényekhez alkalmazkodó, hatékony és minőségi követelményeknek megfelelő gazdálkodás hátterét.

Elkezdődött a Natura 2000 erdő kompenzációs támogatás kifizetése is – tudatta az MVH. Több mint 2,4 milliárd forint kompenzációs támogatást nyújt a Natura 2000 erdőterületeken történő gazdálkodáshoz az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az MVH. A gazdák december második hetében kapják kézhez a támogatásról szóló határozatot, és az utalások is azon a héten kezdődnek meg.

Erdőkben is remekül helyt állnak a Same, Lamborghini traktorok, ahogy a Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr gépekkel is sokan dolgoznak.

A vissza nem térítendő kompenzációs támogatás a Natura 2000 irányelveket érvényre juttató jogszabályok végrehajtásával érintett, az Országos Erdőállomány Adattárban nyilvántartott erdőrészlet területén felmerülő költségek és jövedelem-kiesés finanszírozására vehető igénybe – olvasható a tájékoztatásban.

A Lucrus Hungária Kft gyári alkatrészeket kínál Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr traktorokhoz.