Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Új korszak a terménybiztosításban

2011. augusztus 4.

Az Allianz Re mezőgazdasági csoportja új megközelítést próbál bevezetni a terménybiztosításban, méghozzá a természeti erőforrások menedzselésére szakosodott szoftverfejlesztő céggel, a Sarmappal közösen – számol be a Biztosítási szemle.

Mint írják a két cég olyan távérzékelési szoftver kifejlesztésén dolgozik, mely egy radar segítségével lehetővé teszi a biomassza növekedésének nyomon követését, és a mezőgazdasági területek potenciális terméshozamának felmérését.

A távérzékelési technológiákat összehasonlítva, az optikai érzékelőkkel szemben a radartechnológia a műholdas képeket adatokká képes konvertálni, függetlenül az időjárási viszonyoktól, illetve a napszaktól.

2013-ban, az Európai Űrügynökség tervei szerint az interneten ingyenesen elérhetővé teszik a műholdas képeket, melyeket az új technológia segítéségével az Allianz Re is használni tud majd a mezőgazdasági földek potenciális hozamának heti rendszerességgel történő meghatározásához – közölte a cég mezőgazdasági üzletágának vezetője, Thomas Heintz.

Ezen kívül a szoftver segítséget nyújt majd a káresemények okainak és hatásainak vizsgálatához. Heintz szerint ezzel megszűnik az az információs gap, amely a mezőgazdasági biztosításokat különösen bonyolulttá, sőt számos területen lehetetlenné tette.

Forrás: Biztosítási szemle

Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Lamborghini traktorok javítása és teljeskörű alkatrészellátása elérhető a Lucrus Bt-nél.